Business cases

VX Company Forensic Analytics werkt voor de Rijksoverheid in uiteenlopende opdrachten aan de bestrijding van fraude en criminaliteit. Onze consultants ontwerpen (real-time) analyse omgevingen en adviseren data analisten en rechercheurs in het gebruik ervan. Met analysetools en domeinkennis uit bijvoorbeeld de vreemdelingketen zetten zij ideeën snel om in praktische informatieproducten.

Ministerie van Buitenlandse Zaken, Directie Consulaire Zaken en Visumbeleid (DCV)

DCV is verantwoordelijk voor het visumbeleid en visa-gerelateerde diensten met een wereldwijd netwerk van posten, kennis en diplomatieke vaardigheden.

Specifiek voor het visumaanvraagproces levert VX Company Forensic Analytics de analyse suite. Hiermee worden visumaanvragen automatisch geanalyseerd zodat de posten snel en effectief kunnen beslissen. Het doel hiervan is om fast track en intensive track visumaanvragen snel op het spoor te komen en het aanvraagproces te stroomlijnen.

VX Company Forensic Analytics ontwikkelde de data-analyse omgeving in 2015 een pilotopstelling. Na gebleken geschiktheid, de nodige assessments met betrekking tot de gebruikte bronnen, indicatoren, privacy aspecten en koppeling van het analyse systeem aan NVIS (het Nationaal Visum Informatie Systeem) is het analysesysteem in productie genomen.

VX Company Forensic Analytics verzorgt de doorontwikkeling en het applicatiebeheer van het systeem.